jueves, 3 de septiembre de 2015

Setmana 1: Ens convertin en metges!

Dilluns 22 de juny

El primer dia del casal ha començat de manera molt divertida i dinàmica; el primer de tot que hem fet ha estat presentar-nos els monitors i nens. Hem cregut que era molt important que tots els nens del casal coneguin a tots els monitors, no només els del seu grup. De la mateixa manera que tots els monitors volem conèixer a tots els nens.
Seguidament ens hem separat en tres grups, diferenciats per edats, petits (de P2 i P3) amb les monitores, Miriam Arcos, Maria i Andrea; mitjans (de P4 i P5) amb les monitores Laia, Miriam García i Met; i grans (primària) amb les monitores Susanna i Blanca.
Un cop fets els grups, vam posar-nos d’acord en escollir la mascota de cada grup i en especificar quines són les normes positives per una bona convivència del casal.
Finalment, abans d’esmorzar, hem fet una sèrie de jocs de coneixença per conèixer-nos entre tots millor.
Una vegada ben esmorzats, hem fet una petita explicació de l’ofici dels metges amb la pantalla tàctil i per posar a prova els nostres coneixements hem fet un joc d’endevinar paraules relacionades amb el món de la piscina.
A la tarda, hem mirat un seguit de vídeos d'en TEO, per tal de veure què fan exactament els metges i hem pintat un conjunt d’estris que utilitzen.

Dimarts 23 de juny

A primera hora del matí hem sortit del casal direcció el nou hospital d’Olot, hem anat caminant, tot passant pel camp de futbol de l’Olot. Un cop allà hem esmorzat i després ens hem dividit en grups; mentre uns donàvem una volta per fora i veiem a on eren tots els accessos, els altres donaven una petita volta per la recepció. Després ens hem canviat les posicions per tal de que tots els nens ho poguessin fer tot. Finalment hem acabat amb una foto de grup just davant de l’hospital. Com uns valents, hem tornat a peu altre cop al casal.
A la tarda, hem fet una manualitat molt divertida, hem fet la nostra pròpia radiografia! Hem marcat les nostres mans pintades de blanc a una cartolina negra i després li hem enganxat uns bastonets de les orelles. Ha quedat genial!  

Dijous 25 de juny

El dijous ens dividim totalment els grups, els mitjans i els grans ens en anem a la piscina municipal i els petits es queden al casal. D’aquesta manera aconseguim que gaudeixin el doble, els grans els hi encanta l’aventura d’agafar el bus, anar a la piscina municipal i banyar-se amb aquelles piscines tant grans, mentre que els petits poden gaudir de la tranquil·litat de tenir les piscines del casal per ells sols i no es senten cohibits pels nens grans en un entorn diferent.
A la tarda, vam seguir amb les manualitats fent un maletí de metge on guardar els estris que vam fer el dia anterior. Els nens van marxar molt contents amb el seu propi maletí, els seus propis estris i la seva pròpia radiografia.

Divendres 26 de juny

Aquest dia ha estat molt esperat pels nens, ja que va ser el primer dia que van arribar els quaderns d’estiu i vam poder començar-lo. Vam dedicar la primera part del matí a repartí-los, posar noms i començar a mirar quina era la tasca que hauríem de fer aquest estiu per poder ensenyar a les senyoretes al setembre.
Després del patí va ser un moment molt divertit quan vam obrir les portes i van entrar tres ambulàncies al patí. Els nens, molt atents, van seguir les explicacions que els van fer sobre la Creu Roja, el funcionament de les ambulàncies i què fer en cas d’un accident. Ara bé, el punt estrella, com sempre, va ser quan els van deixar pujar a l’ambulància i fer sonar la sirena.

A la tarda, va ser també un moment molt esperat, ja que vam poder gaudir tots junts de les piscines del casal. Va ser ideal per passar la calorosa tarda i nens i monitors ens ho vam passar genial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario