lunes, 7 de julio de 2014

Setmana 2: Tornem al passat!


Durant aquesta setmana els nens i nenes del casal han viatjat en una màquina del temps i han tingut les experiències que tenien els nostres avantpassats. Durant aquests dies ens hem transformat en homes primitius i hem viscut aventures molt fascinants.

Dilluns 30 de juny
El dilluns hem començat fent quadern d’estiu. Aquesta setmana han vingut molts més nens i nenes i hem tingut que recordar una mica a tothom els noms i presentar-nos amb els nous companys de classe. A partir d’aquesta setmana ja ens hem dividit amb el tres grups diferents del casal i cadascú ha anat amb les monitores corresponents.
Després d’esmorzar ens hem tornat a ajuntar tots els grups per fer un mural de pintures rupestres per veure com ho feien els homes primitius. En aquest mural hi hem pogut fer tota mena de dibuixos amb les mans i peus i ens ha quedat un dibuix molt divertit i interessant.
Després de netejar-nos ens hem fet una foto amb el mural i l’hem penjat a l’escola perquè el pogués veure tothom!
A la tarda hem aprofitat que feia bon temps per banyar-nos a la piscina del casal.


Dimarts 1 de juliol
El dimarts hem tingut d’escorçar una mica l’horari dels matins ja que ens esperava una excursió força llarga. Durant aquesta estona ens hem dividit amb varis grups per preparar la gimcana que faríem després. Els nens de P2 i P3 han marxat abans del casal per parar a esmorzar a mig camí i la resta de nens i nenes s’han quedat al casal esmorzant.
Després d’esmorzar hem anat a les Fonts de Sant Roc on hi hem realitzat una gimcana. Un cop hem arribat allà ens hem dividit amb varis grups i cada grup ha tingut que trobar unes peces de puzle que estaven amagades. A mesura que cada grup anava trobant les peces han pogut formar un puzle amb un dibuix que havien creat els nens i nenes d’un altre grup.
A la tarda hem realitzat una manualitat egípcia. Després de pintar i dissenyar el nostre propi punt de llibre hem escrit les nostres inicials amb les antigues lletres egípcies.

Dimecres 2 de juliol
El dimecres tocava fer una manualitat molt divertida després de fer el quadern d’estiu. A partir de molta varietat de material i molta imaginació hem creat la nostra pròpia disfressa d’homes primitius. Tot i que és una disfressa que ens ha portat molta més feina de la que esperàvem ens ha quedat una disfressa molt divertida. Tot i això encara no ens l’hem pogut endur a casa ja que no l’hem pogut acabar. En els propers dies intentarem fer un forat a l’horari i acabar-la!
A la tarda hem aprofitat una mica l’estoneta de sol però ha plogut i ens hem tingut que desplaçar a la sala de dintre per poder-hi fer jocs tradicionals.

Dijous 3 de juliol
El dijous hem canviat la programació a divendres ja que feia molt mal temps i ens hem quedat al casal fent quadern d’estiu. Després teníem planejat fer la guerra de fang però el temps no acabava d’acompanyar i hem tingut que canviar l’activitat. Creiem que és una activitat molt divertida així que intentarem fer-la un altre dia!
Després d’esmorzar ens vam posar una pel·lícula dels Picapedra mentre que intentàvem acabar la disfressa que no ens vam poder endur el dia abans.
A la tarda hem anat d’excursió al Parc Espunya on hi hem fet un Quo Vadis que l’hem completat quan hem arribat al casal.

Divendres 4 de juliol
Per fi ens ha acompanyat una mica el temps i els més grans hem pogut anar a la piscina municipal. Hem tingut que marxar ben aviat del casal ja que a les 09.20 ens venia a buscar el TPO a la Plaça Catalunya. Un cop hem arribat a la piscina hem esmorzat al parc del costat i hem entrat ben ràpid per poder aprofitar al màxim el temps de piscina. Un cop hem acabat ens hem canviat ràpid i hem tornat al casal a peu ja que no hi havia cap TPO que coincidís amb l’horari que teníem previst de piscina.
Els nens de P2 i P3 han aprofitat el matí al casal i també s’han pogut banyar a la piscina que tenim a l’escola.
A la tarda hem acabat de pintar els ossos de la disfressa i hem aprofitat una estoneta de sol per poder-nos banyar a la piscina ja que durant tota la setmana no ha fet gaire bon temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario